Korpschef wil niet meer flitsen

De politie moet boeven vangen in plaats van zich bezighouden met verkeerscontroles. Dat zegt korpschef Jan Stikvoort van de politieregio Hollands Midden. In plaats van agenten kunnen beter de belastingambtenaren langs de weg gaan staan met een lasergun, oppert Stikvoort.

De populariteit van de politie bij het publiek is daar ook bij gebaat. Stikvoort is chef van de politieregio rond Leiden, Alphen en Gouda. Hij maakt daarnaast deel uit van een landelijke raad van korpschefs. Die buigt zich over de vraag wat de politie in de toekomst wel en niet moet doen. Onder zijn collega-chefs bestaat steun voor zijn ideeën, zegt hij.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.