KTM introduceert modellen voor modeljaar 2011

Iedereen die aanwezig is op de Intermot in Keulen kijkt zijn ogen uit met al die nieuwe modellen. Het Oostenrijkse KTM kan natuurlijk niet achterblijven en introduceert drie nieuwe modellen voor modeljaar 2011. Eén daarvan, de KTM 125 Duke, is vooral bedoeld voor de jonge en beginnende motorrijder. Dit nieuwe model beschikt over een ééncilindermotor, met een inhoud van 124,7CC, en een Bosch injectiesysteem. De KTM 125 Duke zal vanaf volgende lente ook in Europe verkocht worden.

Verder introduceren zij ook de RC8R Track van 2011. Dit is een model dat is uitgerust met een Akrapovic EVO-uitlaat, racevering, een automatische quickshifter en een dunnere koppakking om de compressie te verhogen. Oftewel een echte racemotor. Want daar is deze RC8R Track dan ook voor bedoeld: races winnen. Hij heeft dan ook een krachtige motor, die 180PK levert.

Ook staat de SM-T 990 tussen de nieuwe modellen. Hoewel dit model in de lente van vorig jaar al werd geïntroduceerd, heeft deze motor vanaf volgend modeljaar ook een antiblokkeersysteem. Het motorblok beschikt over 999CC en kan hiermee 125 bruto paardenkrachten leveren. Met deze motor heeft KTM de wendbaarheid van een supermotard gecombineerd met het comfort van een sport-toermotor. Dit model zal worden geleverd in het zwart, oranje en wit. Er is overigens nog niets bekend gemaakt over de prijs.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?