Leeftijd theorie-examen bromfiets omlaag

De regels voor het motorrijbewijs worden steeds strenger. Jonge motorrijders moeten vanaf 2013 drie keer praktijkexamen doen voor ze op een zware motor mogen rijden. Pas als je ouder dan 24 bent, kun je in een keer op voor het zware motorexamen. Dat is drie jaar later dan nu het geval is. Bij bromfietsen ligt dit echter heel anders…

De leeftijd waarop het theorie-examen voor brom- en snorfietsen mag worden afgelegd, gaat binnenkort omlaag van 16 naar 15 1/2 jaar. Het gaat om het zogeheten AM2-examen. De maatregel moet zo onder meer de druk op het reserveringssysteem van het CBR verlagen. Dat meldde de BOVAG dinsdag.

De rijschoolbranche pleitte vorig jaar bij het toenmalige ministerie van Verkeer voor de verlaging. Het AM2-rijbewijs is noodzakelijk om een brom- of snorfiets te mogen besturen. De praktijklessen voor brom- en snorfietsen mogen pas vanaf 16 jaar worden gevolgd. Dat verandert niet.

Bron: nu.nl
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.