Lorenzo doet mee aan autorace

Jorge Lorenzo lijkt van zijn geloof te zijn afgestapt, want de Yamaha-rijder laat zijn YZR-M1 staan voor een Fiat 500. Hiermee zal hij aan de start van de endurance-race genaamd 24 uur van Barcelona verschijnen. Hij zal in het Difisa Racing Team gaan rijden, samen met Francesc Gutiérrez en Josep Bigas. Het team overweegt om Lorenzo ook voor andere races te vragen.

De Spanjaard treedt hiermee in de voetsporen van andere motorcoureurs, die namelijk eerder al meededen in autoraces. Bijvoorbeeld Valentino Rossi stapte onlangs nog in een Formule 1-auto en ook Troy Bayliss en Aleix Espargaro beproefden hun geluk in de autosport. Espargaro deed dit overigens niet geheel onverdienstelijk, want hij won in de dieselklasse de 500 kilometer van Aragon in een Seat Leon TDI.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.