Losse flitsers verboden bij trajectcontrole

Op plaatsen langs snelwegen waar trajectcontrole plaatsvindt, mogen agenten niet langer ook nog eens losse snelheidscontroles uitvoeren. PEen SP-motie van die strekking werd dinsdag aangenomen in de Tweede Kamer.

Bij trajectcontrole wordt de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten berekend. Weggebruikers ervaren deze wijze van snelheidscontrole als eerlijker dan één apart meetpunt.

SP-Kamerlid Farshad Bashir hoorde via het Openbaar Ministerie (OM) dat mensen dit zo ervaren en vroeg daarom per motie aan het kabinet om flitspalen en losse flitsers te bannen van deze trajecten.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.