Mail en win kaarten voor de Centennial

Na het grote succes in 1998 zal het TT Circuit Assen op 18 en 19 september wederom in het teken staan van de historische motorsport. In het kader van 80 jaar TT zal er dat weekend namelijk weer een Centennial Classic TT worden verreden op de Drentse hei. Waar anders dan in Assen zou je zo’n evenement beter kunnen organiseren, zou je kunnen zeggen. Het TT Circuit geldt immers als de Kathedraal van de mondiale motorsport en kent al een lange historie. De organisatie van de Centennial Classic TT heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt om een interessant deelnemersveld aan de start te kunnen krijgen. Meer dan driehonderd rijders en machines uit de rijke historie van de motorsport komen op 18 en 19 september in actie op het TT Circuit Assen.

En dat zijn zeker niet de minsten, want maar liefst 29 wereldkampioenen, samen goed voor maar liefst 92 wereldtitels, zullen acte de présence geven. Grote namen uit het verleden zullen de harten van de duizenden motorsportliefhebbers sneller doen kloppen. Grootheden als Aalt Toersen, Jan de Vries, Eugenio Lazzarini, Henk van Kessel, Manuel Herreros en Ralf Waldmann schitteren in de 50cc-klasse. Luigi Taveri en ‘12+1-voudig’ wereldkampioen Giacomo Agostini en Carlo Ubbiali zullen de MV Augusta’s laten brullen. Heel veel belangstelling zal ook uitgaan naar niemand minder dan Freddie Spencer. De Amerikaan is de laatste coureur die dubbel wereldkampioen werd in het WK wegrace. Het is nu al zeker dat Spencer op zijn Honda-500cc-machine van start zal gaan.

Alle klassen die ooit onderdeel uitmaakten van de TT staan dit weekeinde op het programma. Zo kunnen de toeschouwers nog een keer genieten van de 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500cc, 750cc en zijspannen. Het programma wordt gecompleteerd door een optreden van de Specials 1940-1950 en een MV Agusta Parade. Aan het einde van beide Centennial-racedagen wordt een unieke race verreden door de Boss GP. Dat zijn auto's uit de historie van de Formule 1, die voor het eerst op het TT Circuit Assen rijden.  Op vrijdag is er de machinekeuring op het TT Circuit, waarna men in een parade naar het centrum van Assen vertrekt. Zaterdag begint het programma om 8.30 uur met de eerste trainingen, waarna om 13.00 uur de eerste heats van start gaan. Zondag begint het programma om 11.:00 uur. Op beide dagen wordt hetzelfde programma afgewerkt.

Win!
Wil jij kans maken op twee kaarten voor dit prachtige spektakel? Vul dan snel dit formulier in

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.