vrijdag 29 maart 2024

Man sleept Vlaamse overheid voor de rechter wegens slecht wegdek… en krijgt gelijk

Wegen in slechte staat, in België weten ze er – helaas – alles van. Pieter (40) uit Wetteren klaagt al jaren de staat van de Kalkensteenweg in Wetteren aan. Daarvan zijn volgens hem de groeven tussen de betonplaten in zeer slechte staat, wat zorgt voor veel lawaai. Ook het fietspad is te onveilig, met veel ongevallen van scholieren die van en naar Wetteren fietsen, aldus Pieter.

Komt er een Kawasaki Z400RS?

2,5 jaar procederen

Daarop ging de Wetteraar met een petitie naar zijn buren op de steenweg, die prompt allemaal tekenden. 62 handtekeningen en voldoende argumenten waren voor de rechtbank van eerste aanleg in Dendermonde voldoende om Pieter gelijk te geven. De Vlaamse overheid heeft nu een jaar de tijd om alle hinder die door een “niet geschikt en gebrekkig wegdek en een niet-afgescheiden fietspad” veroorzaakt werd, aan te pakken. Na maar liefst 2,5 jaar procederen met gespecialiseerde advocaten tegen de Vlaamse overheid krijgt Pieter nu dus eindelijk gelijk. Hij hoopt binnen korte tijd op een goede asfaltstrook en een afgescheiden fietspad. Het Agentschap Wegen en Verkeer meldt het vonnis te gaan bestuderen.

Gijs Gilis
Gijs Gilis
Zot ván alles wat op wielen staat, soms zot óp alles wat wielen heeft. Rijdt het liefst met van die tweewielige machines. Licht of zwaar, naakt of aangekleed, traag of snel, als er maar iets leuk over te vertellen is.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen