Marcus Kingma bereikt Noordkaap

Marcus Kingma is op 3 augustus, na zijn al 10 dagen durende roadtrip, aangekomen bij het Noordkaap-monument ‘Children of the World’ in Noorwegen. Het doel van deze actie, dat overigens de North Cape Quest genoemd wordt, is internationale aandacht vragen voor de Muscular Dystrophy Association (MDA). Deze organisatie zet zich wereldwijd in voor mensen die lijden aan spierziekten en wordt inmiddels al 30 jaar gesponsord door Harley-Davidson.

Marcus heeft tijdens zijn reis een MDA vlag mee en iedereen die hij tijdens zijn reis tegenkomt wordt gevraagd de vlag te tekenen. Op die manier gaat iedereen symbolisch mee op zijn reis en wordt zijn  verhaal verspreidt. Maar het is natuurlijk veel leuker om de belevenissen van Kingma zelf te ervaren, dan erover te horen. Daarom heeft hij zes camera’s op zak, zodat zijn avonturen nog dezelfde dag bekeken kunnen worden op Harley's-website. Op deze site kun je ook elk moment van de dag zien waar de Harley-rijder zich bevindt.

Op zaterdag 14 augustus komt Marcus Kingma rond half vier ’s middags weer terug op de plek waar hij begonnen is, bij de Carpointer in Zeist. Maar deze keer doet hij dat niet alleen, want hij zal worden vergezeld door Harley-liefhebbers en vrienden die sympathie hebben voor deze bijzondere actie.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.