Marquez over zijn overwinning in Assen

Het was dit weekend Marc Marquez die in staat was om de 125cc-klasse te leiden. Want de Spanjaard was niet alleen de snelste in de race, ook tijdens de kwalificatie, de warm-up en tijdens de trainingen bleek dat Marquez degene was die dit weekend bovenaan de lijst hoorde. Dit is de derde overwinning van Marquez op een rij, want ook in Silverstone en Mugello bleek de jonge Spanjaard de snelste te zijn.

"Drie races op een rij winnen geeft enorm veel zelfvertrouwen en dat geldt zowel voor mij als voor het team. Het team weet mij steeds beter aan te voelen en daardoor weet het team precies wat ik nodig heb op elk moment", aldus Marquez over zijn overwinning.

De Derbi-rijder geeft aan dat hij weet dat hij en het team na deze drie overwinningen niet overmoedig moeten worden. "We moeten onze voeten op de grond zien te houden, aangezien elk weekend anders is. Ik ben er zeker van dat de GP van Catalunya ook weer erg moeilijk zal worden. We zullen gefocust moeten blijven", licht Marquez toe.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.