Meedenkende wegenbouwers bestaan

Dat er in Nederland veel aan de weg wordt gewerkt zal iedereen al weleens zijn opgevallen. Er komen bij de MAG dan ook met enige regelmaat meldingen binnen op het Meldpunt Gevaarlijke Wegsituaties over tijdelijke wegwerkzaamheden. Hierbij wordt niet altijd door de wegenbouwer of wegbeheerder door een motorbril naar de tijdelijke maatregelen gekeken. Natuurlijk is het zo dat er bij tijdelijke maatregelen niet altijd de ruimte of mogelijkheid is om de situatie zo motorvriendelijk mogelijk te maken. Bij aangekondigde wegwerkzaamheden is het dus altijd opletten geblazen, zeker als je deze werkzaamheden met de motor passeert.

Dat er ook meedenkende wegenbouwers zijn werd door MAG-vrijwilliger Gert Meijering opgemerkt op de N33 tussen Assen en Veendam. Bij tijdelijke werkzaamheden werd naast de gebruikelijke waarschuwingsborden ook een mobiele lichtkrant geplaatst met het opschrift 'Motoren let op, glad wegdek'. De wegenbouwer liet desgevraagd weten dat er op korte termijn een wegomlegging moest worden gerealiseerd en dat er geen tijd was om de nodige uithardingstijd aan het asfalt te geven. Daardoor ontstonden scheuren en moesten een paar rijplaten dwars op de weg worden gelegd. Deze stalen rijplaten zijn (zeker bij nat weer) erg glad en voor motorrijders dus uiterst gevaarlijk.

Dat er met betrekkelijk weinig middelen toch een goede veiligheid kan worden gecreëerd bewijst deze opstelling. Een pluim aan Rijkswaterstaat en de wegenbouwer KWS.

Foto: Gert Meijering

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.