Meer ademruimte voor TT Circuit

De toegestane geluidsnormen van het TT Circuit mogen bij bepaalde evenementen omhoog. Dat staat in het convenant dat woensdag wordt getekend. Het circuit heeft grote problemen met het naleven van de bestaande milieuvergunning. Bij diverse activiteiten werden de toegestane geluidsnormen overschreden.

Het TT Circuit moet voldoen aan zowel de grenswaarden op de vergunningpunten rondom het circuit als aan de grenswaarden op de meetmast op het terrein. In het akkoord, dat nu over het TT Circuit met alle betrokkenen voor tien jaar wordt gesloten, staat dat de belasting op die meetmast met drie decibel omhoog mag.

Opmerkelijk is dat camping Witterzomer woensdag het convenant niet ondertekent. De camping wil daar pas woensdag tekst en uitleg over geven, omdat alle partijen dit zo hebben afgesproken. Voor de camping telde zwaar dat het TT Circuit bereidheid moet tonen om activiteiten af te stemmen op de aanwezigheid in het hoogseizoen van 3000 toeristen op de camping.

En ook defensie ondertekent opvallend genoeg het convenant niet. Defensie maakt in Witten nog steeds gebruik van een schietbaan waarvoor de juiste vergunningen ontbreken. Over die schietbaan en de overlast daarvan wordt in het convenant met geen woord gesproken. Het akkoord wordt ondertekend door de gemeente Assen, de provincie, het TT Circuit Assen, natuurorganisaties, omwonenden en bedrijven.

Bron: RTV Drenthe
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.