Meer trainingstijd in GP

De coureurs in het WK krijgen volgend seizoen meer tijd om zich voor te bereiden op de Grands Prix. De MotoGP breidt uit naar vier sessies van een uur op de twee dagen voorafgaande aan de race. De Moto2 krijgt vier sessies van 45 minuten en de coureurs in de lichte klasse 125cc mogen twee keer 45 minuten en twee keer 30 minuten op de trainen.

Ook de startprocedure in het wereldkampioenschap wordt in 2011 gewijzigd. In plaats van vier motorcoureurs staan er tijdens de 125cc en Moto2, net als bij de MotoGP, maar drie naast elkaar bij de startopstelling.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.