Meld gaten in de weg

De eerste gaten in de Nederlandse wegen zijn daar, nu de dooi zijn intrede doet. Op een nieuwe site van de Verkeersinformatiedienst kunnen automobilisten de slechte wegen aanmelden. "Zo kunnen we de weggebruikers op de hoogte houden van de kuilen in de wegen", zegt woordvoerder Patrick Potgraven. De dienst opent vandaag speciaal daarvoor de site www.gatindeweg.nl, meldt De Telegraaf.

Door de afwisseling van vorst en dooi raken steentjes los en ontstaan er gaten in de weg, aldus Rijkswaterstaat. Vorig jaar kostte het herstellen van de vorstschade op de weg miljoenen. Zo erg is het nu nog niet. "De meeste gaten zijn met snelle tijdelijke operaties gerepareerd", weet een woordvoerster van Rijkswaterstaat. "We herstellen zo snel mogelijk, maar de veiligheid en de doorstroming van het verkeer staan voorop. We repareren bijvoorbeeld niet in de spits. Kunnen we het niet terstond repareren, dan zetten we de weg af."

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.