Met 160 op een elektrische motor

Niet veel fabrikanten kunnen het: een motor fabriceren die er heel mooi uitziet, goede prestaties levert én geen enkele uitstoot van uitlaatgassen heeft. Het bedrijf Brammo is dit gelukt, want zij kwamen onlangs met dit veelbelovende model. Dit Amerikaanse bedrijf, dat eerder al met de Brammo Enertia kwam, is gespecialiseerd in het fabriceren van elektrische voertuigen en zij produceren sinds enkele dagen deze ware elektrische snelheidsduivel.

Het apparaat is beschikbaar in drie typen, namelijk de 6.0, de 8.0 en de 10.0. De prijzen voor de verschillende typen bedragen respectievelijk 7700, 9200 en 10700 euro. De typenummers staan voor de afstand die de motoren met één batterijlading kunnen afleggen. De 6.0 kan bijvoorbeeld 60 mijl (100 km) afleggen met een volle accu en de 10.0 kan zelfs 100 mijl (160 km) afleggen. Overigens is dit de eerste elektrische motor met waterkoeling.

“Motorrijders wilden een elektrische motor met een hoog vermogen en daarom ben ik blij dat wij de Brammo Empulse nu kunnen introduceren”, licht de grote baas van Brammo toe. “Onze klanten verwachten van ons dat wij een spectaculaire, maar ook betaalbare elektrische motor produceren en dat is dan ook precies wat wij hebben gedaan.”

De woorden Brammo Empulse zullen wij in de toekomst waarschijnlijk nog vaak gaan horen. Het bedrijf produceert de motoren op bestelling en zal vanaf medio 2011 de eerste exemplaren gaan leveren. Het eerste optreden van dit model zal plaatsvinden op het circuit van Lacuna Seca, tijdens het volgende GP-weekend, op 25 juli.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.