Minder diefstal

De KNMV meldt goed nieuws. In 2010 is de diefstal van motoren met 11,6% gedaald ten opzichte van 2009. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Aanpak Voertuig Criminaliteit (SVAC). De meeste diefstallen werden gemeld in de politieregio's Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond Haaglanden, Limburg Zuid en Utrecht. In deze regio's werden 100 of meer motoren gestolen. Samen zijn ze verantwoordelijk voor ruim 54% van de diefstallen in 2010.

Nieuwe motoren, tussen de 0 en 1 jaar, worden het minst vaak gestolen. Daarentegen worden die van 20 jaar en ouder het meest ontvreemd. Je zou het niet verwachten, maar van alle gestolen tweewielers wordt 26,2% weer terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar. In welke staat? Dat is altijd weer afwachten natuurlijk.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.