Minder motoren gestolen

De meest recente cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit wijzen uit dat er in Nederland tot nu toe aanzienlijk meer voertuigen worden gestolen, dan vorig jaar. Opvallend genoeg is het aantal gestolen motorfietsen ten opzichte van 2009 met 9 procent gedaald. Vorig jaar ging het in de periode januari – juli om 1194 motoren, dit jaar om 1087. Nog steeds veel te veel maar het gaat in ieder geval de goede kant op.

De cijfers laten zien dat het dievengilde zich met name richt op personenauto’s van maximaal drie jaar oud, terwijl het aantal diefstallen van aanhangers ook met bijna 20 procent is gestegen. De diefstal van brom- en snorfietsen is daarentegen met bijna 29 procent explosief gestegen, tot een totaal aantal van 8.930 stuks.

Kijkend naar het aantal voertuigdiefstallen per regio valt vooral de grote toename in Noord en Oost-Gelderland op, terwijl de toch al forse diefstalcijfers in de regio Amsterdam-Amstelland met ruim 30 procent zijn gestegen. Hoopvol is wel dat ongeveer 30 procent van alle gestolen voertuigen tot op heden is teruggevonden.

Bron: RAI Vereniging
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.