Minder motorexamens afgenomen in 2010

In 2010 zijn er minder motorexamens afgenomen, meldt de KNMV. Voor het eerste examen voertuigbeheersing (AVB) gingen het afgelopen jaar 25.542 personen op, een daling van 12 procent ten op zichte van 2009. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het CBR. Ook voor het tweede examen verkeersdeelneming (AVD) deden minder mensen examen. Reden in 2009 nog 26.332 mensen af voor dit tweede examen, in 2010 waren dat er 23.955.

Bij andere rijbewijscategorieën is het beeld niet anders. Zo daalde bij Rijbewijs B het aantal afgenomen examens zeven procent en zorgde het nieuwe praktijkexamen bromfiets voor een sterke daling in het aantal nieuw bromfietsers 20.090 geslaagden tegenover 83.425 in 2009. Bovendien zorgde het winterweer voor een recordaantal afgelaste examens: 70.708 gingen niet door. In 2009 werden 'slechts' 15.657 examens afgelast.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.