Minder voertuigen gestolen in oktober

Afgelopen oktober zijn er gelukkig minder voertuigen gestolen ten opzichte van dezelfde maand in 2009. In totaal zijn er 2905 voertuigen ontvreemd tegenover 3027 in 2009, een daling van 4 procent. Daarmee is de tendens van de afgelopen maanden doorbroken waarin de cijfers van 2010 telkens die van 2009 overtreffen.

De daling komt vooral op conto van de gemotoriseerde tweewielers. In oktober 2010 werden er 17 procent minder motoren gestolen, het aantal daalde van 192 in 2009 naar 159 in 2010. Ook de brom- en snorfietsen zijn minder in trek bij de dieven. In totaal werden er vorige maand 1368 van deze tweewielers gestolen, tegenover 1510 in 2010. Deze afname van 9,4 procent is opmerkelijk als je nagaat dat over het hele jaar 2010 tot en met oktober er 18,6 procent meer brom- en snorfietsen zijn gestolen.

Bij de personenauto’s was er geen sprake van een daling in het aantal diefstallen.

Cijfers: RAI Vereniging
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.