Minister wil spitsstroken altijd open

Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen gaat bekijken of spitsstroken permanent kunnen worden opengesteld. Nu worden deze extra rijbanen alleen opengedaan als het druk is op de weg.  De minister zegt dat vrijdag tegen het AD.

''We hebben ruim 225 kilometer aan spitsstroken die delen van de dag dicht zijn. Ik wil bekijken of we die niet gewoon permanent kunnen openstellen. Dan halen we het meeste uit elke meter asfalt die we hebben aangelegd'', aldus de bewindsvrouw.

Omdat de spitsstroken niet de hele dag open zijn, gelden voor deze rijbanen minder strenge eisen en zijn minder milieuonderzoeken nodig. Schultz van Haegen zegt rekening te willen houden met de normen voor lucht en geluid en de verkeersveiligheid. ''Maar daar waar het kan, moeten de stroken open zijn.''

Of er juridische bezwaren zijn tegen het opwaarderen van de spitsstroken wordt door het ministerie van Schultz van Haegen bekeken. ''In het voorjaar is het onderzoek klaar. Dan kan ik zeggen waar en hóe we dit precies gaan doen'', aldus de minister.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.