Motie rijbewijs erdoor

Bestuurders die nog niet zo lang over hun rijbewijs beschikken kunnen, in geval van zware overtredingen, in de toekomst dat roze papiertje sneller kwijtraken. Een motie daarover van CDA-Kamerlid Sander de Rouwe werd dinsdag in de Tweede Kamer aangenomen.

Als beginnende bestuurders een zware overtreding begaan dan krijgen ze een strafpunt. In geval van drie strafpunten zijn ze hun rijbewijs kwijt. De motie regelt dat dat aantal wordt teruggebracht naar twee. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) zei eerder in een debat dat ze zich wel kon vinden in de maatregel.

De Rouwe kwam met dit voorstel omdat ‘het huidige niveau van drie strafpunten zelden wordt bereikt en dus een weinig afschrikwekkende dreiging heeft’.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.