Moto2-coureur overleden na crash

Moto2-rijder Shoya Tomizawa is zondagmiddag betrokken geraakt bij een zeer ernstig ongeluk dat plaatsvond tijdens de Moto2-race. Tomizawa reed tijdens de elfde ronde in de vierde plek toen hij de macht over de motor verloor en met meer dan 200 kilometer per uur crashte. Alex de Angelis en Scott Redding konden de gecrashte Tomizawa niet meer ontwijken. De Moto2-rijder liep hierdoor ernstig letsel op en werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Riccione, waar hij later overleed aan zijn verwondingen. Shoya Tomizawa is negentien jaar geworden.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.