Motor & Film > The F Word

Met de aflevering The F Word slaagden de bedenkers van de tekenfilmserie South Park er weer eens in mensen op de kast te jagen. Een Amerikaanse homo-organisatie keurde het veelvuldige gebruik van het scheldwoord ‘faggot’ (flikker) af. Maar de enige groep mensen die zich aangesproken had moeten voelen was die van motorrijders.

“Waarom is het altijd zo, als ik eens een rustig dagje heb, dat er een zootje eikels op hun Harley’s opduikt!” Zegt het grofgebekte South Park-jongetje Cartman terwijl hij met zijn vriendjes aan het vissen is. “Iedereen kijkt naar ons”, schreeuwt een van de motorrijders als ze met een hels geraas het stadje South Park binnenrijden. “Yeah”, roept een ander, “they think we’re pretty cool.”

Ook als doorsnee-motorrijder voel je je overigens aangesproken door het filmpje. Iedereen – zeker als je er wel eens in een groep op uittrekt – kent het ongemakkelijke gevoel als je op een rustig landweggetje fietsers of wandelaars moet inhalen. Het is het wachten op het moment dat je bij zo’n gelegenheid een of andere snotneus het f-woord boven het gebrul hoort roepen. Of het h-woord.


Het geluid is helaas niet best maar de beelden spreken haast voor zich.

Meer lezen? Mis dan de nieuwe MOTO73 die nu in de winkel ligt!
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?