Motor op water?

Het is het eerste motorvoertuig met een Europese typegoedkeuring dat aangedreven wordt op water, de Suzuki Burgman Fuel Cell. De branstofcel levert schone energie aan de elektromotor door waterstof te combineren met zuurstof uit de lucht. 

Anders dan motoren met een reguliere verbrandingsmotor, stoot deze motor geen schadelijke koolstofdioxide uit maar alleen water. De waterstoftank zit tussen het frame gemonteerd en een hulpaccu zorgt ervoor dat bij het afremmen en rijden op lage snelheid de energie wordt opgeslagen. 
 
Bij een constante snelheid van dertig kilometer per uur kun je zo’n 350 kilometer rijden. Het is een duurzame en milieuvriendelijke motorscooter voor woon/werkverkeer of stadverkeer. 
 
Volg de ontwikkelingen op www.suzuki.nl. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?