Motorduivel met bivakmuts aangehouden

De politie heeft zaterdagmiddag op de N50 bij Ens in de Noordoostpolder een motorrijder aangehouden die met snelheden van meer dan 200 kilometer per uur over de A6 scheurde. De motor was niet voorzien van een kenteken en de 18-jarige rijder droeg geen helm, maar een bivakmuts. Dat heeft de politie zondag laten weten.

Twee motoragenten gaven de man bij Emmeloord een stopteken, maar dat werd genegeerd. De man ging er vandoor, negeerde vervolgens ook een rood verkeerslicht en haalde rechts in via de vluchtstrook. Op de N50 bij Ens ging de motorrijder onderuit. Hij probeerde te voet te ontkomen, maar werd na een korte achtervolging ingerekend.

De man, een 18-jarige inwoner van Utrecht, had de motor nog geen uur eerder in Almere aangeschaft en was alleen in het bezit van een bromfietsrijbewijs. Dat papiertje werd, evenals de motor, in beslag genomen.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.