Motoren weer welkom in Bronckhorst

Gemotoriseerd verkeer is deze zomer weer welkom op zon- en feestdagen in Bronckhorst. Afgelopen zomer liep een proef waarbij de straten van de Gelderse plaats op die dagen verkeersvrij waren. Er komt echter geen verlenging van deze proef. Uit evaluatie blijkt dat 47 procent van de bewoners tevreden was over de tijdelijke afsluiting, bij de ondernemers lag dit percentage op 20 procent. Niet zo vreemd want de middenstand claimde vorig jaar flink omzetverlies te hebben geleden.

Gemeente Bronckhorst had van tevoren met de betrokkenen criteria afgesproken om te bepalen of de proef succesvol zou zijn. Zo moest 60 procent van de bevolking alsmede 60 procent van de ondernemers positief oordelen over de proef. Omdat dit niet het geval is wordt de afsluiting niet definitief. Wel gaat de gemeente kijken of de tijdelijke parkeerplaats bij het veerpont kan worden omgezet in een definitieve.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.