Motorindustrie werkt aan veiligheid

In navolging van het Road Safety Action Programme 2011-2020 van de Europese Commissie studeert de in de ACEM verenigde motorindustrie op nieuwe initiatieven om de veiligheid onder gemotoriseerde tweewielers te verbeteren. Dit meldt de RAI Vereniging.

Onder de vlag van ACEM zullen de verenigde Europese motor- en bromfietsfabrikanten een advertentiecampagne ontwikkelen om veiligheid en sociaal verantwoord gedrag onder motor-, scooter- en brommerrijders te stimuleren. Hiermee onderschrijft ACEM het Road Safety Action Programme 2011-2020 van de Europese Commissie, waarin een sterke focus wordt gelegd op de bescherming van kwetsbare verkeersdeelnemers.

Voor nieuwe reclamecampagnes hebben de fabrikanten besloten tot een vrijwillig verbod op advertenties die ‘agressieve rijstijlen en afbeeldingen van onveilig rijgedrag’ op openbare wegen portretteren. Stefan Pierer, voorzitter van ACEM en CEO van KTM stelt dat motorfabrikanten via communicatie en marketing een significante rol spelen kunnen spelen in de verbetering van de verkeersveiligheid.

“Met deze gezamenlijke afspraken over het PR-beleid binnen onze sector kunnen we als fabrikanten een bijdrage leveren aan een gedragsverandering van onze klanten, en ze bewuster maken van hun eigen gedrag en de mogelijke gevaren.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.