Motorrijder breekt snelheidsrecord

Het voormalige snelheidsrecord voor 's werelds snelste motorfiets is onlangs verbroken op een vliegveld in het Amerikaanse Texas. Een motorrijder, genaamd Bill Warner, haalde met een Suzuki Hayabusa met een cilinderinhoud van 1299cc een snelheid van maar liefst 448.34 kilometer per uur. Het voormalige record stond op 420.82 kilometer per uur.

Warner, die doordeweeks overigens een doodgewone visboer is, legt op een vrij bescheiden manier uit hoe hij de met turbo's uitgeruste Hayabusa tot zo'n hoge snelheid kon krijgen. "Ik bracht geleidelijk steeds meer wijzigingen aan in de set up van de motor. Ik maximaliseerde de acceleratie in elke versnelling, waardoor ik alle paardenkrachten kon benutten."

Tijdens de Texas Mile, een evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd, krijgen de deelnemers precies één mijl om vanuit stilstand een snelheid te bereiken. Er is daarna nog een keer de helft van deze afstand beschikbaar om weer tot stilstand te komen. En volgens Warner is deze lange afstand niet bepaald overbodig. "Meer dan eens bereikte ik het einde van het asfalt, wat resulteerde in een vrij wild uitstapje buiten de baan."

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?