donderdag 28 maart 2024

Motorrijder die al zijn rijbewijzen op één dag behaalt loopt tegen de lamp

Wie slim denkt te zijn, maar het buskruit niet heeft uitgevonden, komt soms van een koude kermis thuis. Zoals een militair uit Curaçao die al zijn rijbewijzen ‘op één dag haalde.’ Typische gevalletje van idee een negen, uitvoering een twee.

Eerst het goede nieuws: motor rijden spreekt nog altijd zo tot de verbeelding dat mensen er van alles voor doen. Sommigen steken er helaas iets minder tijd en energie in dan anderen. De vals spelende militair in dit geval kocht voor 1500 Antilliaanse guldens (bijna 700 euro) een motorrijbewijs. ‘Als het zo makkelijk gaat, haal ik de rest ook gelijk maar’, moet hij hebben gedacht want hij laat op dezelfde dag alle categorieën in zijn rijbewijs bijschrijven.

Celstraf

Het bedrog kwam snel uit toen de politie de man aan de kant zette. Natuurlijk roken die onraad toen ze het opmerkelijke roze papiertje onder ogen kregen. De militair die dacht dat hij het zichzelf makkelijk had gemaakt met zijn gekochte rijbewijs kwam er niet zo gemakkelijk vanaf. De rechter veroordeelde hem tot drie maanden voorwaardelijk, een taakstraf van 160 uur en een proeftijd van 24 maanden. Die heeft zijn lesje wel geleerd!

Moto Guzzi 100 jaar: een eeuw Moto Guzzi in 14 stories

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen