Motorrijder springt bij stoplicht over auto

Mevrouw Dobbelaere reed onlangs samen met haar dochter in hun ruim vier meter lange auto door het Belgische plaatsje Eeklo, toen zij nietsvermoedend stopten bij het stoplicht. Een achteropkomende trialmotorrijder vond het allemaal maar wat lang duren en besloot niet te gaan wachten op het groene licht. Hij nam namelijk het heft in eigen handen en sprong, de waaghals die hij is, in de lengte over de wachtende auto van de twee dames heen.

De Belgische moeder en dochter schrokken zich natuurlijk dood, want er springt niet elke dag een motor over het dak van hun auto. “Zulke dwaasheden, dit soort roekeloos gedrag, dat hoort toch niet thuis op de openbare weg? Stel dat zijn stunt mislukt of dat wij toch sneller hadden opgetrokken, de gevolgen waren niet te overzien geweest”, aldus dochterlief.

Hoewel wij erg onder de indruk van de actie zijn, was de vrouw iets minder goed te spreken over de waaghals. “Iemand die zo onverantwoord rijdt, zou zijn rijbewijs moeten verliezen”, aldus de geschrokken bestuurster. Tot op de dag van vandaag is het voor de twee dames een raadsel hoe de trialrijder over de auto heen is gekomen. “Die man was gewoon over onze auto gesprongen. Wij konden onze ogen niet geloven. Hoe hij dat gedaan heeft, weet ik niet.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.