Motorrijder wil eerherstel na zware val

De 27-jarige Jeroen Huisinga stelt de provincie Groningen als wegbeheerder aansprakelijk voor het ongeluk dat hij vorig jaar augustus had op de Stolderijweg bij Wagenborgen. Huisinga belandde met zijn motor van de weg en botste tegen een boom. Hij raakte zwaargewond; hij brak onder meer zijn rug op twee plaatsen. Zijn motor kon naar de sloop.

In het proces-verbaal schreef de politie dat er sprake was van roekeloos rijgedrag. Volgens Huisinga was de slechte staat van de weg de oorzaak van het ongeluk. Er zouden kuilen en hobbels in zitten. De politie zou echter geweigerd hebben een sporenonderzoek te doen, zegt Huisinga. Hij wil nu van het stempel 'roekeloos rijgedrag' af.

Voor de provincie Groningen is het dossier van het ongeval gesloten. Uit het proces-verbaal is de conlusie getrokken dat het ongeluk is gebeurd op een plek waar de weg niet beschadigd of verzakt was. Inmiddels is de Stolderijweg deels van een nieuwe asfaltlaag voorzien en is een groot aantal bomen gekapt. Later meer.

Bron en foto: rtvnoord.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.