Motorwereld ontdekt QR

In de advertentie van Honda troffen wij in de linker bovenhoek een wonderlijk plaatje aan. Niet wetende wat dat kon betekenen gingen we op onderzoek uit. Wat blijkt nu, het is een QR code! Deze code, wat wel iets weg heeft van geheimschrift, vereist nog enige uitleg.

Wat is een QR code precies? Dit is een tweedimensionale streepjescode die in Japan werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. Met de komst van de mobiele telefoons met camera’s en internet kwam het idee om deze code te gebruiken voor het aanbieden van links van websites, filmpjes en foto’s. Het is een handige, nieuwe applicatie voor de smartphone.

Onder andere Honda en Suzuki maken gretig gebruik van deze QR code. De code wordt afgedrukt in een tijdschrift, poster of advertentie. Om de QR-code te activeren, hoef je alleen maar met je scanner op de code te mikken. Na de bliep ga je online en kom je, in het geval van Honda, op hun site terecht. Je hebt hiervoor wel een QR-scanner nodig, die je op elke smartphone kunt installeren. Lekker snel en makkelijk!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?