Motorwereld verder onder druk

De markt voor gemotoriseerde tweewielers staat er helaas slecht voor, zo blijkt uit de vele cijfers die tijdens de ACEM-conferentie werden gepresenteerd. Dit meldt de RAI Vereniging. De Europese verkopen zakken sinds 2008 jaarlijks met ongeveer een kwart miljoen voertuigen. Werden er in het genoemde jaar nog 2,06 miljoen verkocht, in 2009 waren het er nog maar 1,81 miljoen. Het afgelopen jaar bleven de verkopen steken op exact 1.567.526 eenheden.

Dat komt overeen met een dalingen van respectievelijk twaalf en dertien procent. Van de negentien landen waarvan de cijfers in het onderzoek werden betrokken, maakte Italië als grootste markt ook de grootste daling mee; van circa 570.000 naar iets meer dan 400.000 eenheden.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.