MV Agusta weer volledig Italiaans

Een verlies van 108.999.999 dollar maken bij een investering is verre van ideaal. Toch is dat precies wat Harley-Davidson heeft gedaan. Het Amerikaanse bedrijf kocht MV Agusta Motor S.p.A in 2008 van de voormalige eigenaar Claudio Castiglioni voor 109 miljoen dollar (waarvan het overgrote deel opging aan het afbetalen van alle schulden). Harley kondigde in 2009 echter al aan MV Agusta weer te willen verkopen zodat ze zich meer op hun eigen merk konden concentreren.

Uiteindelijk kwamen de Amerikanen weer terug bij Claudio Castiglioni. Daarbij wist Harley niet veel geld af te dwingen. De geruchten gaan dat Claudio en Giovanni (de zoon van Claudio) Castiglioni het merk namelijk terug hebben gekocht voor slecht één dollar.

Vader en zoon Castiglioni zijn begrijpelijk erg gelukkig zijn met hun ‘nieuwe’ aanwinst, vooral omdat de historische merken MV Agusta en Cagiva weer volledig Italiaans worden. Zoonlief zal samen met Massimo Bordi, een bekende Italiaanse manager die Ducati aan zijn succes hielp toen zij nog van de Castiglioni’s was, het bedrijf leiden.

"MV Agusta heeft het in zich om weer een groot luxe merk te worden. We gaan wat veranderen aan de structuur van het bedrijf en er zullen wat reorganisatie plaats vinden. Ook worden zowel de nieuwe als de oude modellen iets aangepast. Ik twijfel er niet aan dat het een succes gaat worden”, aldus Bordi.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?