MX-trainers gezocht

Als MON MX-trainer maak je jeugdige en beginnende motorcrossers wegwijs in de motorsport. Daarnaast ligt er een mooie uitdaging om de gevorderde rijders de fijne kneepjes van het vak bij te leren.

De opleiding tot MX-trainer bestaat uit twee deelcertificaten. Bij deel één leer je voor motorsportbegeleider (MoB) en ligt de focus op het omgaan met kinderen en de ouders/verzorgers. Hier komen onder andere aspecten als normen en waarden, voeding en pedagogiek/didactiek aan bod. Deel twee gaat over EHBMO (eerste hulp bij motorsport ongevallen). In dit deel leer je wat je moet doen, wanneer er een ongeluk op het circuit gebeurt.
De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktijkgedeelte. Het theoretisch gedeelte zal worden gegeven door een docent van de Nederlandse Katholieke Sportfederatie (NKS), het praktijkgedeelte wordt gegeven door een gediplomeerd MON MX Trainer. De gehele opleiding is verdeeld over zes avonden theorie en vier praktijkdagen, inclusief de examendag.

Richard van Baaren is als gediplomeerd MON MX-trainer vanaf het begin bij het opzetten van de trainersopleiding betrokken: “Waar het MON Crosscertificaat zich nadrukkelijk op de beginners richt en de basisbeginselen van de motorsport wordt bijgebracht, willen wij als trainers ervoor zorgen dat deze beginnende rijders verder worden begeleid, zodat ze enthousiast blijven en zichzelf kunnen verbeteren. Over het algemeen rijden motorcrossers regelmatig hun rondjes op het circuit, maar er wordt niet zoals bij veel andere sporten elke week echt getraind onder begeleiding van gediplomeerde trainers. Bij een MX-trainer kunnen de rijders ook voor allerlei specifieke vragen terecht. De rol van de MX Trainer is een verlengstuk van de club. Hij of zij moet er voor iedereen zijn, voor de beginnende- tot de gevorderde rijder.” De doelstelling van de MON is om bij elke motorcrossclub tenminste één MX-trainer op te leiden.

De opleidingen zijn inmiddels gestart. In kleine groepen van 10 tot 12 deelnemers wordt iedereen persoonlijk begeleid en getraind. De kosten van de gehele opleiding tot MON MX Trainer bedragen €300,- p.p. Voor aanmelden en specifieke vragen kun je contact opnemen met het bondsbureau op telefoonnummer 0485- 315080.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.