Nederland zevende in EK Moto Ball

Motorrijders houden doorgaans niet zo van voetbal, maar toch schijnt deze combinatie nog niet zo gek te zijn. Er werd namelijk onlangs nog gestreden om de titel in het EK Moto Ball. Dit is, zoals als de naam al doet vermoeden, een sport waarin twee teams tegen elkaar voetballen, maar dan op de motor. De finale van dit kampioenschap, dat werd uitgevochten tussen zeven landen, werd gespeeld in Wit-Rusland en trok maar liefst 50.000 toeschouwers. Ook Nederland deed mee aan dit bijzondere EK, maar bleek niet erg veel aanleg te hebben voor deze sport. Nederland verloor namelijk vijf van de zeven wedstrijden, maar won met eenentwintig tegen nul van Azerbaijan (ligt vlakbij naast Turkije), waardoor ‘we’ niet niet allerlaatste werden, maar zevende.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.