vrijdag 29 maart 2024

Nederlands beste flitspaal staat in Waddinxveen!

Waddinxveen, een dorp tussen Gouda en Zoetermeer heeft de niet te benijden eer dat het Nederlands beste flitspaal huisvest. De flitser aan de Henegouwerweg heeft tot nu toe in 2020 al 26.000 keer geflitst. Of dat ook betekent dat 26.000 verkeersdeelnemers verblijd zijn met een blauwe enveloppe uit Leeuwarden, weten we niet. Maar stel dat dat zo is, dan heeft de Gemeente Waddinxveen de gemeentekas nu al gespekt met zo’n €1.600.000,- aan bekeuringen. Tenminste, als je uitgaat van zo’n 60 euro gemiddeld per bekeuring. Hoe kan dat, want heeft toch iets van uit de hand lopen. Staat de paal soms geniepig opgesteld? Of wonen in Waddinxveen notoire hardrijders die blauwe enveloppen naast zich neerlggen?

‘De N207 varieert veel in snelheid. Dat zou een rol kunnen spelen’, zegt Leonie Laurs, voorzitter van de bewonerscommissie Henegouwerweg. De provincie Zuid-Holland gaat waarschijnlijk volgend jaar in Waddinxveen de grenzen van de bebouwde kom beter accentueren en de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur op het wegdek aanbrengen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen