Neptrajectcontrole op A4

De borden die langs de A4 waarschuwen voor trajectcontrole kloppen niet. Het systeem werkt niet, bevestigt een woordvoerder van het Landelijk Parket Team Verkeer na een bericht van RTL Nieuws en de Verkeersinformatiedienst. Bij trajectcontrole wordt de gemiddelde snelheid tussen twee punten gemeten. Als iemand bijvoorbeeld bij het inhalen even te hard heeft gereden, kan hij zichzelf een boete besparen door daarna wat rustiger te rijden.

Wie dit op de A4 in zijn achterhoofd had komt echter bedrogen uit. Daar werd vorig jaar gewoon geflitst omdat de trajectcontrole het niet deed. Het systeem was buiten werking sinds een van de meetpunten was verplaatst. "Daarna moesten we het opnieuw ijken", zegt de woordvoerder. Door technische problemen werd de ingebruikname vervolgens steeds weer uitgesteld. In plaats daarvan werd dertien keer geflitst. Het bord dat de trajectcontrole aangaf is echter niet afgeplakt. Volgens de Verkeersinformatiedienst had dat wel moeten gebeuren, omdat automobilisten er rekening mee houden op welke manier ze worden gecontroleerd.

Omdat ze denken dat er trajectcontrole plaatsvindt zouden ze kunnen denken dat even snel inhalen wel kan, om vervolgens toch geflitst te worden. Daarom zouden alle boetes die vorig jaar op dit traject van de A4 zijn uitgedeeld moeten worden ingetrokken. De woordvoerder van het OM vindt het veel te ver gaan om te stellen dat automobilisten zijn misleid.

"Een weggebruiker hoort zich aan de snelheid te houden, ongeacht op welke manier wordt gecontroleerd." Wel noemt hij het ongelukkig dat het bord er nog steeds staat. Er zijn echter geen plannen om het alsnog af te plakken. "We zetten nu echt de laatste puntjes op de i, binnenkort werkt de trajectmeting."

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.