Niet alleen kommer en kwel

Algemeen voorzitter van RAI Vereniging, Roelf de Boer, vatte in die uitspraak zijn vooruitzichten voor de mobiliteitsbranche kernachtig samen op de Nieuwjaarsreceptie van RAI Vereniging afgelopen donderdag 13 januari.

De Boer stelde vast dat Nederland in 2010 lange tijd in de greep was van Koning Winter. Dat dit tot veel mobiliteitsproblemen leidde stemde treurig. “Wij houden namelijk niet van stilstaan, zeker niet bij RAI Vereniging”, aldus De Boer. “Vooruitgang, doorzetten en duurzaamheid ondanks sneeuw en crisis, dat zijn de woorden die aanspreken binnen de branchevereniging van de rijwiel, automobiel en aanverwante industrie”.

Verheugd constateerde De Boer dat het weer wat beter gaat met de verkoop van een aantal voertuigcategorieën. Vooral de toename in de verkoop van personenauto’s en snorfietsen viel op. De vooruitzichten voor de branche voor het aanstaande jaar werden door hem als ‘redelijk goed’ gekwalificeerd.

“Je zou kunnen zeggen dat we wat dat betreft ongeveer net zo hard bewegen als de rest van de Nederlandse economie”. Hij bracht daarbij nog wel even in herinnering wat minister De Jager op Prinsjesdag daarover zei, namelijk: “Het gaat beter dan slecht, minder dan goed en veel minder dan goed genoeg.”

De Boer gaf aan dat het duidelijk is dat ons land, ondanks de crisis, nog steeds alles in huis heeft om van minder meer te maken en van beter best! “RAI Vereniging zal er dit jaar eveneens hard aan trekken om daar een bijdrage aan te leveren.”

Dat zal onder meer gebeuren door aan Nederland en de rest van de wereld te laten zien dat auto’s, tweewielers, bestel- en vrachtwagens nog steeds – en steeds vaker – wonderen op wielen kunnen zijn. “Als geen ander is RAI Vereniging er zich immers van bewust dat om te kunnen blijven bewegen de mobiliteitsproducten zelf ook in beweging moeten blijven. Dat betekent experimenteren, innoveren en zo duurzaam mogelijk aan de weg timmeren.”

Dat ‘laten zien’ gebeurt tijdens een groot aantal beurzen dat in 2011 op stapel staat. Eind januari de FietsVAK, eind maart de AutovakRAI, in april de AutoRAI met daarin meegenomen GoMotor! “Evenementen die een uitstekende gelegenheid zijn om de vernieuwingskracht van de branche te tonen en onze kennis en expertise te etaleren. En niet in de laatste plaats om te laten zien dat RAI Vereniging een brancheorganisatie is die volop in beweging is”, sloot Roelf de Boer zijn betoog af.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.