Nieuw file-meldsysteem

Dankzij een nieuw systeem is het voortaan ook mogelijk om snel files door te geven op niet-snelwegen. Automobilisten op provinciale wegen en doorstroomroutes in stedelijke gebieden, kunnen hiervan profiteren. De Verkeersinformatiedienst (VID) neemt vandaag een nieuw systeem in gebruik dat wordt gevoed door gegevens van 100.000 taxi's, koeriersdiensten en andere professionele weggebruikers. Betrokken voertuigen zijn voorzien van een volgsysteem dat de snelheden doorgeeft. Als een groot aantal voertuigen op een bepaalde plek langzaam rijdt, is er een file.

 

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.