Nieuw leven voor Horex UPDATE

Nadat een nieuwe onderneming, onder leiding van Clemens Neese, het historische merk Horex in 2007 overnam, bleek het merk in staat om een heuse 'come back' te maken. Horex kwam namelijk, na vijf jaar ontwikkelen, onlangs met de VR6 1200cc Supercharger. Het merk heeft dan wel vijftig jaar op zich laten wachten (want zolang produceert het al geen motoren meer), maar met dit nieuwe model kan zeker worden gesproken over een nieuw leven voor dit historische merk.


In het frame, dat is gegoten uit aluminium, hangt een V6-motorblok met drie bovenliggende nokkenassen. Deze motor, die wordt vergezelt door een heuse supercharger, kan volgens Horex een vermogen leveren van tussen de 175 en de 200pk. De topsnelheid van de VR6 is 250 kilometer per uur en om weer tot stilstand te komen heeft de motor voor twee radiaal gemonteerde remklauwen en achter een (enkele) remschijf van het wave-type. De prijs van deze motor zal volgens verwachting rond de 20.000 euro liggen.

UPDATE 21-8-2010, 11h37
Goed nieuws! Waar veel ambitieuze projecten sterven in schoonheid, gaat Horex echt door. Het merk maakt namelijk het debuut op de Intermot in Keulen (Duitsland). Deze beurs vindt plaats van 6 tot en met 10 oktober. Meer info: www.intermot-koeln.com.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.