Nieuwe banden

Beide banden zijn bedoeld voor weggebruik. De nieuwe Pilot Road 3 (foto bij bericht) richt zich speciaal op motorrijders in het sport/touringsegment. Deze band is ontwikkeld om onder alle gebruiksomstandigheden, met name op natte of vochtige wegen, meer grip te kunnen bieden. Volgens Michelin moet de Pilot Road 3 ook een langere levensduur in kilometers kunnen halen. De ingenieurs van het Michelin Technology Center hebben speciale lamellen aangebracht in het loopvlak. Deze zogenaamde XST (X Sipe Technology) lamellen werken in twee stappen. Eerst breken de randen van de lamellen de waterfilm, vervolgens voeren de brede groeven het water sneller en efficiënter af naar de buitenzijde van de band.
De Pilot Road 3 is beschikbaar in negen afmetingen. Tussen februari en augustus van dit jaar worden nog eens zeven afmetingen op de markt gebracht.

De nieuwe versie van de Power Pure sportband (foto boven) is een aanvulling op het bestaande aanbod. Deze bandenlijn werd speciaal ontwikkeld voor sportieve motoren en wordt in 2011 uitgebreid met een nieuwe versie in twee afmetingen (120/70 – 17 en 190-55 / 17)  en in de nieuwe afmeting 200/50 – 17. De Power Pure moet zorgen voor een soepele handling en meer rijplezier. Door de 2CT dual compound technology heeft de band een homogeen slijtagepatroon. Michelin beweert dat de nieuwe voorband, die te herkennen is aan de letter D, het mogelijk maakt om in bochten nog schuiner te gaan. De nieuwe achterband (190/55 – 17E) schijnt bij de sportieve modellen of bij motoren met een hoog koppel goed op scherp stuurgedrag in bochten te reageren. Dat moeten we maar eens snel testen!

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.