Nieuwe GS op komst

Met dank aan deze ‘toevallig’ gemaakte foto kunnen we er zeker van zijn dat BMW bezig is met een watergekoelde R1200GS. Het boxerblok moet met z’n tijd mee en dat betekent het einde van de luchtgekoelde tweecilinder. We verwachten dat de Duitsers de watergekoelde GS in 2012 zullen introduceren, maar het is ook mogelijk dat dit een testrit betreft om alvast op toekomstige milieueisen vooruit te lopen.

Verder zien we ook dat de cardanas is verplaatst naar de linkerzijde, terwijl de uitlaat juist naar rechts is verhuisd. Het kuipwerk is slechts minimaal gewijzigd waardoor we vermoeden dat BMW de stap naar het vloeistofgekoelde blok niet aangrijpt voor een revolutionaire GS-update. Logisch, met de verkoopcijfers die in hun voordeel spreken. De GS is immers de absolute verkooptopper binnen motorland.

Bron: solomoto
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.