Nieuwe Kawasaki ZX-10R op Intermot

Het lange wachten wordt nu eindelijk beloond, want Kawasaki toonde dinsdag tijdens de Intermot in Keulen de ZX-10R van modeljaar 2011 aan het grote publiek. En de Japanners bleken nogal wat te hebben veranderd aan deze motor. Zo kreeg de Ninja een nieuw motorblok, een nieuw frame en een geheel vernieuwd veringsysteem. Hiermee is dit model het eerste volledige herontwerp sinds het debuut van de Ninja ZX-10R in 2004 en biedt hij een aanzienlijke verbetering in de basisprestaties, aldus de Japanners.

Kawasaki wil met deze vernieuwde ZX-10R meer bestuurders de kans geven om van een superbike te kunnen genieten. Zo heeft de motor een nieuw tractiecontrolesysteem en een antiblokkeersysteem. Op deze manier willen de Japanners de bestuurder helpen om de grenzen op te zoeken. De motor heeft drie verschillende vermogensstanden en een volledig nieuw aluminium twin-spar frame voor extra controle, feedback en een stabiele ligging in de bochten.


Ook heeft dit nieuwe model een volledig vernieuwd chassis dat de motor ongeveer 10 kilo lichter maakt, vergeleken met zijn voorganger. Deze motor is overigens ontworpen om op een iets vriendelijkere manier met het milieu om te gaan. De ingebouwde ECO Ride Indicator geeft namelijk de gunstige rijomstandigheden weer, dit om het brandstofgebruik te minimaliseren.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?