zaterdag 20 april 2024

Nieuwe merkidentiteit voor Kawasaki Motors Ltd

Van scheepvaartsector tot ruimtevaart, van tweewielers tot vliegtuigen: in de meer dan 120 jaar geschiedenis heeft Kawasaki Heavy Industries (KHI) telkens haar werkterrein uitgebreid. Nu is het bedrijf een van de belangrijkste – en machtigste – spelers op het wereldtoneel.

Laar die realiteit eens op je inwerken. Kawasaki is aanwezig op vrijwel alle gebieden van de werktuigbouwkunde en de weg- en waterbouwkunde. Daarom besloot Kawasaki Motors Ltd, na de aankondiging van de oprichting van een nieuwe onderneming binnen de groep, die zich uitsluitend toelegt op de productie van tweewielers en off-road vierwielers, dat het tijd was om ook een nieuwe merkidentiteit te creëren. Dat is nodig om zowel het historische aspect van de onderneming als het optimisme voor de toekomst in een ‘nieuwe mondiale realiteit’ te symboliseren.

Masaya Tsuruno:
‘De wereld is enorm veranderd, vooral de laatste jaren, en Kawasaki ook’, aldus Masaya Tsuruno, managing director van Kawasaki Motors Europe. ‘Met de ontwikkeling van onze nieuwe bedrijfsidentiteit, waarin de River Mark centraal staat, willen wij de volgende gedurfde stap zetten op het gebied van technologie en techniek en het leven van talloze mensen over de hele wereld verbeteren door ons te richten op duurzaamheid en de opkomst van Green-Tech. Sommige dingen veranderen, maar andere blijven constant, zoals ons streven om de beste te zijn op de gebieden die wij kiezen; de River Mark is een passend symbool van dat streven’.

De keuze viel op de beroemde River Mark, een eenvoudig, maar doeltreffend logo. Het is voortaan het belangrijkste symbool voor de gecombineerde inspanningen van de talrijke bedrijven en hun verschillende producten. De River Mark, een gestileerde weergave van het Japanse rivierideogram, verscheen voor het eerst in 1870 op de vlaggen van de schepen van de Kawasaki Tsukiji scheepswerf, zeg maar de voorloper van Kawasaki Heavy Industries. De scheepswerf hield zich aanvankelijk bezig met maritieme innovatie, maar later ook met civiele techniek, de bouw van stoommachines en de eerste vliegtuigen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen