Nieuwe Suzuki supersportmotoren

Suzuki introduceert vandaag tijdens de Intermot wat zij voor 2011 in petto hebben qua supersportmotoren. En dat is niet mis, want hoewel de GSX-motoren er dit jaar al erg gelikt uitzien, heeft het merk hier nog een schepje bovenop gedaan en ervoor gezorgd dat de modellen er nog fraaier zullen uitzien in het volgende modeljaar. Zo hebben de nieuwe GSX-R 600 en de GSX-R 750 van Suzuki een vernieuwde voorkant met grotere koplampen. Ook de achterkant ziet er erg vernieuwd uit. Beide modellen hebben nu namelijk een iets minder hoekig achterlicht.

En dit is niet het enige wat Suzuki heeft verbeterd. Zo is de uitlaat namelijk voorzien van een nieuw uiterlijk en zitten deze de voetsteunen niet zo meer in de weg. Beide motoren beschikken over Brembo-remsystemen en de zwaardere van de twee mag rusten op een Showa-voorvork. Overigens hebben de Japanners het gewicht van de GSX-R 650 (bovenstaande foto's) met 9 kilo kunnen verminderen. De GSX-R 750 (onderstaande foto) is nu 8 kilo lichter en hierdoor is hij ook 10 procent zuiniger geworden. De nieuwe modellen zijn beschikbaar in de kleuren blauw-wit, roomwit en zwart. De 750 zal ook worden verkocht in het zwart-rood.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?