Noodweer Zwarte Cross UPDATE

Op het terrein van de Zwarte Cross zijn zeker vier mensen gewond geraakt. Het hoofdpodium is weggeblazen door de storm. Verschillende kleinere tenten zijn flink beschadigd.

Burgemeester Henk Heijman van de gemeente Oost Gelre: "Dit moet een enorme kracht zijn geweest.” De organisatie was bezig met de voorbereidingen van het evenement. Er waren tweehonderd man aan het werk. Nog niet iedereen is volgens de burgemeester geregistreerd. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig. Het festival zou aanstaande vrijdag beginnen. Of het festival door kan gaan is nog niet bekend.

UPDATE 13 juli 2010, 9h46
De Zwarte Cross gaat gelukkig gewoon door. Alle weggewaaide of ingestorte tenten worden opnieuw opgebouwd. Alleen in plaats van de Megatent wordt een buitenpodium gerealiseerd. Alle openingstijden, programmaonderdelen, etc. blijven ongewijzigd. De Feestfabriek en haar medewerkers zijn inmiddels weer helemaal van de schrik bekomen en uiterst gemotiveerd om al het materiaal weer te herstellen.

Daarnaast wil De Feestfabriek graag iedereen bedanken die zijn hulp heeft aangeboden en zijn steun betuigd heeft. “Werkelijk hartverwarmend!” , volgens de organisatie. Een uitgebreidere reactie is er ook te lezen op de website van de Zwarte Cross: www.zwartecross.nl

Foto: Omroep Gelderland

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.