Ochtendspits twintig procent afgenomen

Afgelopen maand waren er tijdens de ochtendspits veel minder files dan vorig jaar. De filezwaarte, de lengte keer de duur van de file, daalde met twintig procent. Dat meldt de ANWB dinsdag.

Met name de dinsdagochtenden zijn aanzienlijk rustiger geworden. Ook Bevrijdingsdag en tweede pinksterdag leverden een bijdrage. Over de hele dag gemeten is de drukte afgenomen met vijf procent. De avondspits werd juist iets drukker dan vorig jaar. De filezwaarte nam hier toe met vijf procent.

Het drukst was het op vrijdagavond 21 mei. Om 18:00 uur stond er toen 450 kilometer file. Dat werd veroorzaakt door de pinksteruittocht en het concert van de Toppers in de Amsterdam ArenA die avond.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.