OM in geldnood

De bezuinigingen in combinatie met een vacaturestop en een reorganisatie leidt tot verhoging van de werkdruk en onrust onder het personeel. Door de vacaturestop mogen vertrokken officieren van justitie in Rotterdam niet worden vervangen.

"Er is sprake van vertraging bij strafdossiers waarbij de verdachte niet in voorlopige hechtenis zit”, zegt de Rotterdamse advocaat Frank van Ardenne in het NRC Handelsblad. “Van veel zaken hoor je nooit meer iets. Dat worden gewoon plankzaken. Daarbij gaat het soms om ernstige delicten, zoals fraude of doodslag.”

Het OM wil, om verdere bezuinigingen op personeel te voorkomen, bovendien fors gaan bezuinigen op huisvestingskosten. Op termijn wordt het aantal parketten in Nederland teruggedrongen van 19 naar 10. Maandag kwam naar voren dat Nederlandse rechters onder een dermate zware tijdsdruk opereren dat zij steeds meer werk uit handen moeten geven aan ondersteunend personeel, tot aan het schrijven van vonnissen toe. Oorzaak van de druk is het huidige financieringssysteem van de rechtspraak.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.