Onderzoek > ABS is nuttig

Uit een rapport dat Dekra heeft gepubliceerd over veiligheid op de motorfiets, blijkt het nut van het ABS remsysteem. Dit meldt de Belgische site 6minutes.be. Het gebruik van ABS zou het aantal ongevallen met een derde doen dalen. Dekra, een wereldorganisatie voor technische diensten, breekt een lans voor het gebruik van ABS, het bekende anti blokkeer remsysteem, op motorfietsen. Dat zou het aantal zware ongevallen met 25 tot 35 procent verminderen.

Verder blijkt dat van de motorfietsen die in Europa tussen 2002 en 2009 in een ongeval betrokken waren, er 23,6 procent een technisch mankement vertoonden.  Ruim een derde van die tekortkomingen zouden het ongeval veroorzaakt hebben. Dekra breekt een ook lans voor het gebruik van vangrails zonder ondersteunende palen.

Er kan ook nog flink gesleuteld worden aan actieve en passieve veiligheidsmaatregelen. Het dragen van beschermende en opvallende kledij is een belangrijk element om de dramatische gevolgen van ongevallen in te perken of die ongevallen helemaal te vermijden. Tenslotte blijkt uit crashtests dat de inbreng van een airbag op de motor zeer nuttig is, vooral voor ongevallen tussen wagens en motorfietsen.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.