Ongeval in Dutch Supersport-race

Er is tijdens de Dutch Supersport-race, die zaterdagmiddag na de MotoGP-races plaatsvond, een zwaar ongeval gebeurd. De motorcoureur Tristan Lentink liet namelijk zijn motor bij de start per ongeluk afslaan, waarna hij hard werd geraakt door een achteropkomende coureur, genaamd Nigel Walraven. Ook twee andere coureurs reden in op Lentink, met een grote ravage als gevolg.

Hoewel de andere coureurs er relatief goed vanaf kwamen, is het niet zo goed afgelopen met Tristan Lentink. Achteraf bleek dat hij twee gebroken bovenbenen, een gebroken bekken aan de voor en aan de achterkant, afgescheurde spieren en doorgesneden pezen in zijn knieholte, afgescheurde spieren in zijn bil en een trauma aan zijn blaas had opgelopen. Hij is in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Zondagavond werd zijn toestand door de artsen 'laag kritisch stabiel' genoemd.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.